Proposat per: Abraham de la Fuente, Jordi Font, Sergi del Moral i Andrea Richter.
Fem una cursa de cavalls? Tirem dos daus i sumem les puntuacions. Avança el cavall amb aquest dorsal. Per quin cavall apostaries?
Les activitats matemàtiques que ens agraden sovint no formen part d’un sol “tema”, solen tenir sentit per sí mateixes, el seu objectiu no són les matemàtiques per sí soles, sinó que sovint parteixen d’un repte o d’una pregunta, i pretenen comprendre, descriure, predir un fenomen (matemàtic o no matemàtic) amb eines matemàtiques.
En Lluís Santaló deia que ensenyar matemàtiques equival a ensenyar a resoldre problemes, i aprendre matemàtiques no ha de ser res més que pensar en la solució de problemes. Ens encanta aquesta idea, i no podríem estar més d’acord, però, en termes pràctics… com nassos es fa?
L’objectiu d’aquest nodes és intentar pensar-dissenyar-caracteritzar aquest tipus d’unitats-temes-activitats que ens agraden per tal de poder estructurar-planificar-programar seqüències d’activitats que siguin coherents i recobreixin el currículum de Matemàtiques.
En altres paraules, la idea es buscar una alternativa a l’estructura tradicional de temes (Funcions, Proporcionalitat, Volums, Equacions…) per una de centrada en la resolució de problemes.
Hola,
M’interessa aquest node, però també el de recursos low-cost.
Gràcies.
A mi em passa igual, m’interessen aquest i el de recursos low-cost.
En aquest, no sé si teniu pensat idear activitats per a diferents nivells, o fer brainstorming, o intentar “recobrir” tot un nivell de la ESO, per exemple començar amb primer.
Estaria bé, si volguéssim donar-li continuïtat, anar fent això per cursos.
Clar que per això s’han de concretar continguts/curs i potser això ens portaria a discussions que desviarien el tema…o no.
No sé, a mi m’agradaria treballar-ho així, però potser sóc una mica linial en aquest sentit.
Ja direu!