Connecta!

leonardoLes idees genials, desbordants de creativitat i lucidesa, sovint són el resultat de connectar conceptes aparentment llunyans, de disciplines diferents, per crear una idea nova i inclassificable que ho canvia tot.

La fragmentació de l’aprenentatge en assignatures facilita l’organització i la tasca docent, però fa més difícil que els alumnes relacionin el que fan a cada classe, i entenguin l’aprenentatge com un procés global que integra tot allò que fan a l’escola.

Té sentit que els alumnes facin funcions a mates, i després vagin a física a estudiar cinemàtica, o que facin combinatòria i després vagin a biologia a fer genètica? I l’estadística i les socials? I la geometria i el dibuix tècnic? Estem segurs que s’han d’estudiar amb professors diferents, en aules diferents, en temps diferents, i en contextos diferents?

asdfasdfL’objectiu d’aquest node és identificar possibles ponts entre el currículum de matemàtiques i el d’altres assignatures, i desenvolupar idees i materials didàctics específics per treballar conceptes de diverses assignatures en un mateix context, espai i temps. Poden ser connexions llargues com un amor d’estiu, o fugaces com un rollet de primavera… qualsevol oportunitat és bona per connectar!

One thought on “Connecta!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada